Les Tronchiennes: “We houden zowel van techno als van het rauwere werk”

08.03.13

Wil je Les Tronchiennes al vast horen?  Luister hier hun QULT #6 promo mix.

Thuis in Gent zetten de mannen van Les Tronchiennes al flink wat zalen op z’n kop. Hun Belgische beuksound mag dan ook zeker niet ontbreken op QULT #6. We stelden Les Tronchiennes al vast wat vragen, check ze hier!

Jullie hebben nog niet vaak in Nederland opgetreden. Hoe zou je de sound van Les Tronchiennes aan de Hollanders omschrijven?
Een sound omschrijven is een van de moeilijkste dingen ter wereld. Maar voor QULT willen we dit wel proberen! Onze basic sound is een loeiharde kick met een pompende bass. We beginnen altijd met deze basics en volgen vanaf daar de inspiratie van het moment. Die inspiratie is elke dag anders maar ligt meestal in symbiose met electro en techno. Wat dit allemaal te betekenen heeft weten we zelf ook niet zo goed maar je zal het wel horen en voelen op QULT!

Jullie nieuwste remix voor Denoizerz is erg goed ontvangen. Hij is qua sound wat meer richting de techno. Is dit ook de kant waar jullie naar neigen?
Meer naar techno neigen zouden we niet echt willen zeggen, het was eerder de feeling van het moment. We houden zowel van techno als van het rauwere werk dus je kan beide van ons verwachten.

Wat kunnen we van jullie set op QULT verwachten?
In het Gents gezegd: Een ranzig dik feesje. Nie neute, nie pleuje! Staat er op de tremkeurte. Zodat er bieldes aan den dampuurt zulle plakke!

Oké, duidelijk… dat zien we wel zitten! Ben jij er ook bij? Kom op 23 maart naar QULT #6 in de WesterUnie om Les Tronchiennes in actie te zien!

Tickets voor QULT #6 zijn nu verkrijgbaar voor €17,-. De vorige editie van QULT was helemaal uitverkocht dus voorkom teleurstelling en verzeker jezelf hier van kaarten.

Bekijk hier QULT #6 op Facebook en nodig je vrienden uit.