Qlub Underground Lowlands tips

18.08.11

Nog maar heel eventjes en het is weer raak in onze Flevopolder. Voor de 19e keer wordt het Lowlandsfestival georganiseerd. 3 dagen lang lachen, losgaan, drinken, genieten en nieuwe muziek/artiesten ontdekken. De keuze is er reuze, daarom helpen wij graag een handje. We geven een aantal tips van optredens die het bezichtigen zeker waard zijn in onze ogen.

De man die er op de vrijdag bovenuit steekt is The Gaslamp Killer. Op het eerste oog denk je dat een kruising tussen Dr. Gonzo uit Fear and Loathing in Las Vegas en Animal van The Muppets voor je neus staat.  Deze aparte gestalte mixt van alles doorelkaar in rap tempo. Van keiharde dubstep tot de gitaren van Jimi Hendrix, het kan zomaar passeren. Tel daarbij op dat deze gast als een bezetene staat te headbangen tijdens zijn set. En toch helemaal in control, indrukwekkend te noemen! Hij staat om 22.00 klaar om de India tot een waar gekkenhuis te toveren!

Dit jaar was hij op het Pitch Festival te bewonderen:

 

In de nachtelijke uurtjes is het dubstep en drum ‘n bass wat de klok slaat in de Bravo. Vaderlands trots Gomes, bekend van de Oi avonden in Paradiso neemt de dubstep voor zijn rekening. Voor de diehards die tot het eind los kunnen gaan is het aan onze andere landgenoot  Nymfo om met een goeie pot drum ’n bass de overgebleven brokken vlees onder de knietjes af te zagen.

 

Qua show zal die van Amon Tobin het vetst zijn op de zaterdag. Deze sampleknutselaar was enkele maanden terug in de Melkweg met een verbluffende live-show. Zowel muzikaal genot als een visueel spektakel. Om zijn nieuwe ISAM-album te promoten staat hij dus ook op Lowlands. En wel op de zaterdag om 21.30 in de Bravo.

Hier een stukje van die show in de Melkweg:

Hierna is er een heuse Electric DeLuxe avond geprogrammeerd in de Bravo. Hier moet je de ganse avond/nacht zijn als je van stevige techno houdt. Met namen als Gary Beck, Sandwell District (Regis en Function) en Collabs Session (Speedy  J en Chris Liebing) zit het qua geweld wel snor.

Hier sloot Collabs Awakenings af vorig jaar:

Iemand die je niet mag gaan missen op Lowlands is Richard D. James, beter bekend als Aphex Twin. Deze zieke geest gaat al ruim 2 decennia mee in het circuit. Van alle markten thuis deze kerel. Fluisterstille ambient of snoeiharde drum ’n bass, hij is in beiden thuis. Naast een dj-set zal er ook aan video-mapping gedaan worden. Verwacht dus lekkere muziek en hele vage beelden. Om in de stemming te komen kun je video’s van Come to Daddy, Windowlicker of Rubber Johnny checken op YouTube. Aphex Twin begint op zondag om 21.30 in de Bravo.

Hier een kleine impressie van zijn optreden op Sonar in Barcelona, juli 2011:

Een man die dit jaar keihard doorbrak is Jackmaster. Door DJ Mag uitgeroepen worden tot meestbelovende dj en ook nog een editie voor de Fabric cd-reeks mogen mixen: dan doe je het goed.
Qua stijl niet in een hokje te stoppen. Detroit Techno, Electro of Dubstep, deze gozer doet draait het allemaal. Ga hem zeker checken om 00.30 in de India!

Voor de rauwe pompende electrokneiters kun je op zondag nog terecht in de Bravo. Daar staan onder anderen Fake Blood om 01.30 en Zombie Nation om 03.00 uur. Gevestigde namen natuurlijk met hits als respectievelijk Mars en Kernkraft 400 die iedereen nog kent. Al met al een prachtig vooruitzicht voor dit komende weekend. En dan wordt er ook nog eens prachtig weer voorspeld! Het zal het 1e festival dit jaar worden dat het drooghoudt.. Goed smeren dus die boel, de binnen- en de buitenkant wel te verstaan! Namens QU , alle LL-gangers een TOPweekend gewenst!