Qlub Underground SoundCloud Safari #2

07.07.11

Bij Qlub Underground gebruiken we het sociale muziekplatform SoundCloud intensief om interessante artiesten te volgen. Maar naast het volgen van artiesten die we al kennen is het juist leuk om op ontdekking te gaan en te kijken of je nieuwe tracks en sounds tegen komt waar je stijl van achterover slaat.

In de SoundCloud Safari lichten we meerdere ‘zelf ontdekte’ artiesten en tracks uit.

Mastertrons

We schrijven de zomer van 2009 als in Verona 2 jonge gasten besluiten muziek te gaan maken. Binnen korte tijd zijn ze al succesvol in de Italiaanse charts en werven ze bekendheid op het web. Dit resulteert in samenwerkingen met onder andere Trashing Teenagers, Gtronic en Haezer. Naar eigen zeggen kenmerken hun producties zich door de monsterljke basslines en live krijgen we er nog vette drums bij. Geen adempauzes tijdens de optredens en zo zien we het natuurlijk graag.

Het laatste wapenfeit van deze heren is Tesla Beaton, een heerlijk scheurende electroklapper.

The Mastertrons – Tesla Beaton (SHAX008) by THE_MASTERTRONS

 

Polymath

Even verder op de Soundcloud Safari belanden we in de Schotse hooglanden. Precies op tijd, want 12 uur eerder heeft Polymath daar zijn Curve EP gepost. Deze kerel gaat sinds 2010 mee in de scene en heeft al het vertrouwen gewonnen van BBC Radio 1 dj Kissy Sell Out, die zijn tracks met regelmaat de ether in slingert. Verder zijn ook Zombie Nation en Wolfgang Gartner niet te beroerd om zijn tracks op de decks te leggen.

Bij deze lichten we de titeltrack Curve uit. Het is even wachten tot na de break en dan gaat hij lekker los. Met een drive waar je je darmen een goeie massage mee kunt geven.

CURVE EP by POLYMATH

 

Rawk Records

Na Italie en Schotland leek het ons een goed idee om toch nog even langs België te hoppen tijdens deze Safari. Vanuit hier en ook uit Ierland, opereert een vers label genaamd Rawk Records. Sinds 2010 stallen zij artiesten van over de hele aardbol. Vanuit Australië tot aan Ierland en Canada tot Argentinië. Allemaal bezeten en beneveld met het Rawk-geluid.

Helaas op de Soundcloud niet heel recent werk, maar het luisteren waard des te meer.

Deze track is van Daft Rebel, van de Burrrnn!!! EP. Een goed zagende afsluiter van deze Safari als je het ons vraagt..

Hoe Rawk wil je ze hebben?

BURRRNN!!! EP – Daft Rebel by Rawk Records