MUMBAI SCIENCE – LOTUS EP

05.07.11

Het zijn roerige tijden voor onze Zuiderburen. Het wereldrecord regeringformuleren is ondertussen verbroken en boze tongen vrezen voor de onvermijdelijke tweedeling. Gelukkig is daar de Tour de France die voor wat sportieve afleiding zorgt. Wat zouden ze zonder moeten, zou je haast denken.. Nou, waar de Belgen wel goed in zijn is muziek maken. Dat hebben ze inmiddels wel bewezen. Waar ze voornamelijk hoge gooien is in het hoekje van de electro/techno crossover.

Op het Lektroluv Records is de Lotus EP van Mumbai Science kortgeleden uitgekomen. Dit zijn 2 jonge vrienden, Maarten Elen en Jonas Kiesekoms. Ondanks dat ze nog maar 24 jaar tellen, maken ze al ruim 10 jaar theater en muziek.┬áIn het voorgaande jaar hebben ze al 3 platen uitgebracht op Lektroluv (Woof,Ancoda en Gold) die door grote namen veel gedraaid zijn. Denk dan aan namen als Erol Alkan, Boys Noize en 2 many DJ’s.

Je had ze de afgelopen tijd in ons land kunnen zien in Harderwijk en Horst, maar voorlopig komen ze niet meer terug. De heren doen o.a. Oostenrijk,Frankrijk en de USA aan, 15 juli staan ze op het beruchte 10 days off in Gent (de grote broer van ons 5 days off).

Ook staan ze geprogrammeerd op Pukkelpop, laat dat nu tegelijk vallen met Lowlands, dus you knever know?

Lotus EP by MumbaiScience