Qlub Underground SoundCloud Safari #1

24.05.11

Bij Qlub Underground gebruiken we het sociale muziekplatform SoundCloud intensief om interessante artiesten te volgen. Maar naast het volgen van artiesten die we al kennen is het juist leuk om op ontdekking te gaan en te kijken of je nieuwe tracks en sounds tegen komt waar je stijl van achterover slaat.

In de SoundCloud Safari lichten we meerdere ‘zelf ontdekte’ artiesten en tracks uit. Voor deze eerste post checken we drie electro acts die in Nederland nog niet erg bekend zijn.

Fat and Ugly

Deze Duitse producer kwam nog maar kort geleden met zijn debuut LP genaamd Elephant Attack EP. Deze LP werd al breed gedragen in de Electro scene. Waar we meer gecharmeerd van zijn, is de remix van S-File  Р Rave Bells. De dikke drive en bliepjes gaan er hier goed in.
S-File – Rave Bells (Fat and Ugly Remix) by fatandugly

Beens
Meer Duitse distortion vinden we onder de naam Beens. De formatie van drie jonge heren rockt vanaf 2007 de electro scene en heeft wereldwijd al op vele plaatsen gedraaid. Van alle tracks op hun SoundCloud spreekt deze ons het meest aan:

BEENS – Triolenmarsch (Original Mix) by BEENS

The Loops of Fury
Als we op de pagina van The Loops Of Fury landen spotten we een nieuwe track die nog geen dag oud is. Wel heeft de track al zo veel comments dat ze irritant beginnen te worden. Het blijkt dan ook (een preview van) een zeer dikke track. Oordeel zelf:

I Need (128k Preview) by TheLoopsOfFury

Ook op SoundCloud Safari? Je hebt er geen account voor nodig, maar die is wel aan te raden. Het automatisch kunnen volgen van je vers gevonden artiesten is natuurlijk wel zo makkelijk. Check ook onze SoundCloud en zie welke artiesten en labels wij al volgen.

Iets gevonden dat je met ons wil delen? Drop het via facebook of twitter.